Resipi mudah sambal lada nasi berlauk

Resipi mudah sambal lada nasi berlauk
Semoga tak lupa kita share dekat sini. Biasa stok sambal lada ni aku ambil stok dekat kelantan bila balik. Aku minta nenek aku sebotol balang kaca atau ambil dekat rumah mama aku je. Sambal lada ni kena letak bekas kaca supaya tahan lama. Kali ni aku buat juga sendiri. Maklum la musim pkp ni nak balik raya pun tak boleh. So semua kena pepandai la sendiri kan.



Resipi ni bergantung juga pada bilang…
Resipi lontong kuah lodeh mudah dan sedap

Resipi lontong kuah lodeh mudah dan sedap

Benda yang jarang buat dan bila buat menjadi sedap gila kena la update blog kan. Semoga raya akan datang kalau panjang umur boleh buat lagi. Kebetulan hari ni aku bangun awal dan taktau nak buat apa. Anak-anak tidur lag…
Trip ke Jepun - Osaka Day 3.2 (Masjid Osaka, Umeda Building, Glico Man, Dotonbori, Shinsaibashi)

Trip ke Jepun - Osaka Day 3.2 (Masjid Osaka, Umeda Building, Glico Man, Dotonbori, Shinsaibashi)

Habis lunch terus gerak ke Masjid Osaka untuk solat jamak dulu sebelum meneruskan perjalanan. Padahal baru pergi berapa tempat kan. Nak buat macam mana waktu sini awal. Zohor pun awal. hehe Aku pun tak berapa peka waktu…
Resipi kari kepala ikan tenggiri dan sambal belacan

Resipi kari kepala ikan tenggiri dan sambal belacan

Sepanjang kena Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni macam-macam lauk kena masak sendiri sebab kedai makan tutup. Dari sarapan pagi, makan tengahari, makan petang dan juga malam.. haaa masak la sendiri. Maka kali ni aku …
Trip ke Jepun - Osaka Day 3.1 (Shinsekai, Osaka Castle, Matsuri Osaka)

Trip ke Jepun - Osaka Day 3.1 (Shinsekai, Osaka Castle, Matsuri Osaka)

Disebabkan hari ke 2 ada tempat kena skip maka hari ke 3 kita mula awal sikit. Ada 2 tempat kena cover sekali untuk hari ni iaitu Shinsekai dengan Umeda Building. Kalau ikut plan asal hari ketiga ni kita akan ke Kuromon…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...