Tempat reunion di Selangor - Telaga House

Hi semua, kali ni aku nak review tempat reunion di Selangor. Mesti ada yang tengah merancang untuk reunion tak kisah la untuk keluarga ke kawan-kawan kan? Tempat reunion biasa mesti cari yang boleh muat ramai dan lapang. Kalau yang dah berkeluarga mesti mencari tempat yang selesa untuk anak-anak bebas tanpa rasa risau kan? Termasuk lah aku masa cari tempat tempoh hari. 

Kriteria yang aku cari untuk gathering atau reunion mesti lah nak dalam satu rumah yang banyak bilik. Senang nak santai lepak kan. Lepas tu nak ada kolam renang pula. Ini benda paling susah sebab nak cari yang mampu milik pun satu hal. Tarikh pun satu hal. Tempat best biasa hot date macam cuti umum mesti sold out cepat. Orang merancang setahun awal agaknya. Hahhaha 

So hasil bincang dan sama-sama mencari dengan geng reunion maka kami pilih Telaga House Kajang. Kebetulan tarikh cuti umum tu kosong. Aku rasa orang tak perasan tarikh tu cuti umum. Kira rezeki kami la. Kalau tarikh hujung minggu sabtu dan ahad memang slot penuh sampai bulan 6 kalau tak silap. Harga pun agak keras la juga untuk aku tapi tak apa la sebab tempat tu best gila. Kami ambil 2hari 1malam je melalui airbnb. 

Telaga House Kajang

Apa yang menarik pasal tempat ni. Mula-mula tengok memang dah suka sebab dekat dalam Selangor juga. Tak perlu pergi ke hulu langat ke kuala selangor ke janda baik ke yang biasa tempat orang gathering tu. Lagi pun kami semua sekitar Selangor KL je. Maka lokasi memang terbaik. Kalau malas masak boleh order je grab ke food panda.. hahahah

Ni kawasan luar rumah, gambar sebelum yang lain sampai. Aku pergi awal untuk ambil kunci.


Kedua yang best tempat ni adalah ada 6 bilik kesemuanya. Siap extra tilam dekat dalam setiap bilik. Kami pun lebih kurang 5 keluarga macam tu so sangat sesuai la. 

Ketiga kolam dan laman pun luas memang cukup sangat untuk kami. Lagi pun pagar dan tembok tinggi. Boleh biar je anak main dekat laman dan kolam tu. Tak la risau sangat anak lari keluar ke apa. 

Rumah pun lawa sangat. Barang dapur pun lengkap je semua. Overall kira puas hati juga. Cuma bila ada anak-anak ni pantau je la takut rosakkan barang orang kan. Rasa ni mana-mana tempat pun sama je. Even duduk hotel pun mana boleh biar anak rosakkan harta hotel kan. 

Tapi kena ingat bila ambil airbnb ni biasa la normal rules kena la kemas balik sebelum checkout. Ikut je arahan rules yang sudah ditetapkan. Bab ni je la rasa renyah sikit.. hahhaha.. 

Moga membantu.. selamat bercuti semua

No comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...