Plan ke Jepun dengan family besar

Plan ke Jepun dengan family besar
Ramai pesan kalau dah update blog pasal Jepun bagitau. Ni nak dekat sebulan dah balik tapi masih tak sempat nak update. Nak transfer gambar pun ada masalah tu sebab la asyik tertangguh je nak update. Trip Jepun kali ni bukan aku anak beranak je tau. Ni satu family mentua ikut sekali. Bila reramai ni mesti orang tanya eh macam mana jalan dekat sana? Macam mana ke airport dan sebagainya. Yes betul …
Komplikasi cabut gigi - warded

Komplikasi cabut gigi - warded

Ini sambungan rentetan aku cabut gigi tempoh hari sampai kena warded. Dah la masa ni aku follow up balik hospital lenggang kangkung. Beg pam pun aku tak bawa sebab ingat nak check je sebab apa bengkak dan aku tak sangka…
Info dan persediaan bila beli rumah dari pemaju

Info dan persediaan bila beli rumah dari pemaju

Tahu tak ada beza beli rumah subsale dengan direct developer? Rumah kami sebelum ni rumah subsale dan tak perlu banyak nak sediakan pun selain barang elektrik dan perabot rumah sahaja. Kali ni rumah baru dari pemaju so …
Makanan untuk kaki travel - travel food Brahim’s

Makanan untuk kaki travel - travel food Brahim’s

Sementara anak taknak tidur ni terasa nak update blog kejap. Mood blogging bukan kira masa sangat.    Lama dulu aku dah pernah update pasal travel food jenama Brahims ni kan. Saja la aku nak tambah sikit update terkini.…
Teh BOH teh tempatan experteas selama 90 tahun

Teh BOH teh tempatan experteas selama 90 tahun

Siapa suka teh o ais kita geng wak. Musim panas lagi sekarang ni tapi rasa Malaysia ni sepanjang tahun memang panas je. Lemah kalau nak buat aktiviti luar sekarang ni. Nak bawa diri pun malas lagi pula nak kena kepung a…
Buat passport baby Malaysia

Buat passport baby Malaysia

Post untuk kenangan sahaja. Hari ni baru siap buat passport untuk baby. Bila ada baby ni yang untung ada no khas so tak perlu tunggu lama macam no biasa tu. Ni aku cerita pengalaman sendiri la ye sebab bukan tiap tahun …
Resipi nasi daging utara simple

Resipi nasi daging utara simple

Sementara ingat ni baik la update terus post pasal resipi nasi daging. Sama semua resipi aku mudah je sebab aku kan “rajin” sangat. Cuba elak cakap malas sebab kata-kata kan doa. Hahah Kali ni aku update resipi latest n…
Bedak Agnesia kawal peluh dan bau badan

Bedak Agnesia kawal peluh dan bau badan

Setelah hampir seminggu aku cuba guna bedak Agnesia sahaja tanpa deodorant. Aku sangat teruja sebab memang berkesan kawal peluh dan bau badan. Masa hari pertama nak cuba tu aku siap standby deodorant dan extra baju kot …
Resipi nasi ayam madu paling cepat dan sedap

Resipi nasi ayam madu paling cepat dan sedap

Kalau korang sama macam aku. Nak masak pun berperang dengan anak-anak. Semua kalau boleh nak bergantung je dekat mama dia ni. So korang di blog yang betul. Kekadang teringin nak masak nasi ayam tapi rasa renyah kan. Iku…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...