Servis cuci mesin basuh lama jadi baru

Servis cuci mesin basuh lama jadi baru
Cerita ni untuk pengguna mesin basuh lama tapi boleh juga jadikan peringatan untuk yang baru beli dan guna mesin basuh. Aku pun tak ada siapa pesan kalau tak sebab terbaca artikel pasal mesin basuh ni. Kalau yang duduk dengan family tu lagi la tak ambil tahu kan sampai la duduk berdikari sendiri. Kalau duduk rumah sewa pun aku tak rasa semua orang cakna benda macam ni. Yang tahu bila rosak beli b…
Royal Chulan Cherating Villa - percutian keluarga

Royal Chulan Cherating Villa - percutian keluarga

Sempena tahun baru ni aku nak update percutian kami sekeluarga. Banyak dah aku hutang post cuti ni tapi yang ni masih baru so kita share la ye.Trip kali ni memang tak plan langsung. Yang aku tau aku ambil je cuti isnin …
Cara hilangkan ketuat

Cara hilangkan ketuat

Mesti ramai malu kan nak tanya orang pasal ketuat ni kan? Nak pergi klinik pun mesti malu. Ketuat memang sesuatu yang menggelikan dan rasa macam eh kotor nya sampai naik ketuat.. ketuat ni boleh naik dimana saja dia nak…
Nasi Goreng Udang special sempena Anniversary ke 7

Nasi Goreng Udang special sempena Anniversary ke 7

Aku tak pasti la nama nasi goreng ni, macam nasi goreng cina pun ye juga tapi sebab guna udang kita letak nama nasi goreng udang je la kan senang. Sebab nasi goreng ni tercipta sempena Anniversary ke 7 tahun maka aku up…
Resipi mudah sambal lada nasi berlauk

Resipi mudah sambal lada nasi berlauk

Semoga tak lupa kita share dekat sini. Biasa stok sambal lada ni aku ambil stok dekat kelantan bila balik. Aku minta nenek aku sebotol balang kaca atau ambil dekat rumah mama aku je. Sambal lada ni kena letak bekas kaca…
Resipi lontong kuah lodeh mudah dan sedap

Resipi lontong kuah lodeh mudah dan sedap

Benda yang jarang buat dan bila buat menjadi sedap gila kena la update blog kan. Semoga raya akan datang kalau panjang umur boleh buat lagi. Kebetulan hari ni aku bangun awal dan taktau nak buat apa. Anak-anak tidur lag…
Trip ke Jepun - Osaka Day 3.2 (Masjid Osaka, Umeda Building, Glico Man, Dotonbori, Shinsaibashi)

Trip ke Jepun - Osaka Day 3.2 (Masjid Osaka, Umeda Building, Glico Man, Dotonbori, Shinsaibashi)

Habis lunch terus gerak ke Masjid Osaka untuk solat jamak dulu sebelum meneruskan perjalanan. Padahal baru pergi berapa tempat kan. Nak buat macam mana waktu sini awal. Zohor pun awal. hehe Aku pun tak berapa peka waktu…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...