Meraikan raya pkp3.0 seadanya

Meraikan raya pkp3.0 seadanya
Setelah sekian lama tak update blog kali ni rasa nak update. Kita start dengan cerita pkp raya. Nak cakap tak sedih tu tipu la tapi macam dah boleh terima dah. Ni tahun kedua raya pkp. Entah sampai bila la nak habis ni kan. Apa yang kita update dan kata dekat media sosial pun kena hati-hati. Emosi rakyat sekarang sensitif. Mana tidak nya nak balik kampung tak boleh. Ramai hilang sumber pendapatan…
Nasi Goreng Udang special sempena Anniversary ke 7

Nasi Goreng Udang special sempena Anniversary ke 7

Aku tak pasti la nama nasi goreng ni, macam nasi goreng cina pun ye juga tapi sebab guna udang kita letak nama nasi goreng udang je la kan senang. Sebab nasi goreng ni tercipta sempena Anniversary ke 7 tahun maka aku up…
Resipi mudah sambal lada nasi berlauk

Resipi mudah sambal lada nasi berlauk

Semoga tak lupa kita share dekat sini. Biasa stok sambal lada ni aku ambil stok dekat kelantan bila balik. Aku minta nenek aku sebotol balang kaca atau ambil dekat rumah mama aku je. Sambal lada ni kena letak bekas kaca…
Resipi lontong kuah lodeh mudah dan sedap

Resipi lontong kuah lodeh mudah dan sedap

Benda yang jarang buat dan bila buat menjadi sedap gila kena la update blog kan. Semoga raya akan datang kalau panjang umur boleh buat lagi. Kebetulan hari ni aku bangun awal dan taktau nak buat apa. Anak-anak tidur lag…
Trip ke Jepun - Osaka Day 3.2 (Masjid Osaka, Umeda Building, Glico Man, Dotonbori, Shinsaibashi)

Trip ke Jepun - Osaka Day 3.2 (Masjid Osaka, Umeda Building, Glico Man, Dotonbori, Shinsaibashi)

Habis lunch terus gerak ke Masjid Osaka untuk solat jamak dulu sebelum meneruskan perjalanan. Padahal baru pergi berapa tempat kan. Nak buat macam mana waktu sini awal. Zohor pun awal. hehe Aku pun tak berapa peka waktu…
Resipi kari kepala ikan tenggiri dan sambal belacan

Resipi kari kepala ikan tenggiri dan sambal belacan

Sepanjang kena Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni macam-macam lauk kena masak sendiri sebab kedai makan tutup. Dari sarapan pagi, makan tengahari, makan petang dan juga malam.. haaa masak la sendiri. Maka kali ni aku …
Trip ke Jepun - Osaka Day 3.1 (Shinsekai, Osaka Castle, Matsuri Osaka)

Trip ke Jepun - Osaka Day 3.1 (Shinsekai, Osaka Castle, Matsuri Osaka)

Disebabkan hari ke 2 ada tempat kena skip maka hari ke 3 kita mula awal sikit. Ada 2 tempat kena cover sekali untuk hari ni iaitu Shinsekai dengan Umeda Building. Kalau ikut plan asal hari ketiga ni kita akan ke Kuromon…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...