Bermalam di Colmar Tropicale French Theme Resort

Nak dekat akhir tahun ni aku boleh nampak kebanyakkan topik yang dicari dekat blog adalah mengenai percutian bajet, pakej bajet, tips bawa anak bercuti, persiapan bercuti dan seumpama lagi. Nampak kan rata-rata ibu bapa dah mula survey tempat untuk bawa anak-anak bercuti. Sweet sangat tau. Kalau yang sekolah rendah tu lepas je UPSR dah heaven dah. hehehhe. Actually ni throwback percutian bulan November 2014. Asyraf pun baby lagi. Lepas aku bersalin, aku kurang update blog kan dan boleh kata sepanjang tu macam tak hidup sangat pun blog. huhu

Colmar Tropicale French Theme Resort - Bukit Tinggi Pahang


Pengalaman bermalam dekat Colmar Tropicale French Theme Resort kena juga blog kan so here I am sebab best dan dekat sangat dengan KL. Mungkin boleh bantu sesiapa yang cari tempat bercuti berdekatan Kuala Lumpur. Tempat ni terletak dekat Bukit Tinggi Bentong Pahang. Kalau taknak bermalam pun boleh je datang pusing-pusing kawasan sini. Aku dah pernah datang juga sebelum ni tapi biasa nya kalau pergi sana just saja jalan-jalan tak pernah bermalam, saja lepak dengan kawan-kawan aku masa tu. Kawasan sini kan tinggi so cuaca dia sejuk nyaman je tu yang buat tempat ni best. heheh macam pergi Cameron Highland tu.





Kami ke sana 2hari 1malam, sebab kan pergi ramai so ambil 2 apartment. 1 apartment 3 bilik dan 1 apartment 2 bilik. Design setiap apartment berbeza dan best. Macam apartment yang aku duduk tu 3 bilik tapi 2 tingkat atau duplex orang panggil. 1 bilik dekat bawah dan 2 bilik dekat tingkat atas. Design dia memang bertemakan Perancis. Kan dah tak payah susah-susah pergi Perancis. 


Ni lobby untuk check in dan check out. Dah dapat kunci boleh masuk apartment masing-masing letak barang ye. 


Ni bilik tingkat atas macam loteng, design menarik kan, yang anak aku sedap bergolek ni bilik bawah.

Ni rupa ruang tamu dan sebelah kanan tu dapur tapi aku tak ambil gambar la pula. Boleh la prepare makan sendiri ke apa. Agak luas apartment ni, walaupun kami ambil 2 apartment tapi semua berkumpul setempat juga. Nak dekat tidur baru balik apartment masing-masing. hahahah.



Toilet pun ala French juga. Bath tub pun ada. Dari mandi swimming pool yang sejuk gigil dekat luar ni baik bagi anak berendam dalam tu je. heheh. Bawah ni design luar resort ni


Petang tu lepas check in kami turun round kawasan. Ada kawasan permainan dan swimming pool. Sejuk gila tapi boleh ada swimming pool. Orang kulit macam mana la turun mandi pool sini. Tapi kalau tengok gambar pool ni kosong tak ada orang pun yang mandi. hahah sejuk kot.




Selain menginap dekat sini, boleh juga pergi ke beberapa tempat sekitar yang best macam Adventure Park, Japanese Village, Animal Park, Botanical Garden, Horse Trails, Paintball War Zone dan banyak lagi. Boleh refer peta bawah ni. Ada tram boleh bawa ronda. Tiket aku dah tak ingat berapa. Kami just pergi Japanese Village tu je. Mungkin sekarang dah berbeza. Ni aku throwback masa bermalam dekat sana je dan masa tu anak aku kecil lagi kan.


Suasana malam di Colmar Tropicale

Malam pun still ramai orang dan sangat cantik. Nak honeymoon sesuai ni sebab malam sejuk dan tenang je. hihih.. Nak cari makan boleh turun area ni tapi harga agak mahal sikit la.

 
Kalau stay sini boleh sekali breakfast ala-ala dekat Franch. hahahha Tengok la design restoran ni pun dah macam dekat oversea. Makanan pun tak yah cakap la aku paling suka pastri. Sedap gila. Makan sampai kenyang. hahah tapi makan dengan baby ni faham-faham la.



Disebabkan karang post throwback ni rasa nak pergi esok kejap. heheheh Okay la kan kalau free boleh la pergi kejap. Masuk jalan-jalan situ free je. Parking dekat kawasan castle tu. Bawa Asyraf jalan animal park kalau ada dan japanese village, ada mini air terjun dan ikan. Pergi kawasan kehijauan la sekali sekala. hehehhe Kalau tak silap masa ni Asyraf baru 6 bulan. heheh
  


5 comments

  1. Wah cantik tempatni..bestnya kalau dapat pegi..

    ReplyDelete
  2. Wah cantik tempatni..bestnya kalau dapat pegi..

    ReplyDelete
  3. Cantiknya tpt ni.. bila.la sy nak pegi.. stakat ni tpt sama je pergi

    Shidotdotcom.blogspot.my

    ReplyDelete
  4. Memang suasana macam negara belah eropah

    Cantik

    Waktu malam lagi lawa

    asal ada duit insyaallah sampai

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...