Bedak Agnesia kawal peluh dan bau badan

Setelah hampir seminggu aku cuba guna bedak Agnesia sahaja tanpa deodorant. Aku sangat teruja sebab memang berkesan kawal peluh dan bau badan. Masa hari pertama nak cuba tu aku siap standby deodorant dan extra baju kot sebab takut tak menjadi kang semerbak bau badan kang. Aku kerja site tengah panas so memang kuat peluh. Itu sebab aku agak takut nak cuba asalnya tapi sebab nak juga cuba kan. Kalau tak cuba tak tahu sampai gigih prepare baju extra. Haha Lepas dah cuba sendiri baru la syok nak share dekat orang. Kalau tak cuba sendiri tak best la nak cerita weh.

Oh yaa aku bukan guna sendiri. Lagipun Agnesia sesuai untuk seisi keluarga. Dekat anak-anak pun aku pakaikan bedak ni selepas mandi. 



Agnesia Hygiene Care - classic


1) Hapuskan 99.9% bakteria
2) Bebas kandungan Asbestos
3) Mencegah bau peluh
4) Menyerap peluh
5) Mencegah masalah kulit ruam dan gatal


Yang aku dah cuba tu Agnesia classic. Ini memang bedak legend yang kewujudan nya lagi lama dari aku sendiri. Hahha Kalau korang ingat dulu bentuk nya dalam bekas tin petak tu. Lama tak lama bedak ni dalam pasaran. So untuk yang kuat berpeluh atau ada masalah bau badan aku suggest cuba Agnesia ni. 

Selepas bertahun dipasaran, Agnesia keluarkan produk terbaru iaitu Agnesia Beau Care dimana ada bauan Lavendar dan Rose. 


Agnesia Beau Care - rose & lavendar


1) Hapuskan 99.9% bakteria
2) Bebas kandungan Asbestos
3) Wangian semulajadi
4) Tesktur lembut dan halus

Yang best untuk siri terbaru Agnesia sebab ada haruman bunga tu so bau wangi je. Antara dua ni aku lebih suka bau Lavendar. Sedap sejuk je bau. Lepas mandi sekarang aku terus guna bedak ni sebab best. Lagi syok sebab boleh hapuskan 99.9% bakteria. Bakteria ni la punca bau badan la ruam la gatal-gatal la. 

Kalau tak suka yang classic boleh pilih rose atau lavendar. Minggu ni aku start guna Agnesia lavendar pula. Seronok boleh tukar-tukar ni. Kena duduk dekat site lama pun dah boleh bertenang sikit sebab peluh tak merembes banyak sangat dah. Terkawal sikit tu yang aku agak kagum. Heheh

Untuk maklumat lebih lanjut boleh ke
Facebook - AgnesiaMY
Instagram - AgnesiaMY


19 comments

  1. Tak pernah dengar produk ni sebelum ni dan saya pun dah jarang gunakan bedak. Tapi suka dengan bauan bunga lavender dengan bunga mawar. Rasa segar gitu kan. Yang best sesuai untuk seisi keluarga. Senang pakai satu produk semua. Terima kasih atas perkongsian!

    ReplyDelete
  2. jujur cakap bedak ni sejak turun temurun mmg guna. sbb paling cepat rawat ruam dan gatal kulit.

    ReplyDelete
  3. Ni dari aida kecik dulu. Agnesia.
    Now packaging da tukar.
    Tapi still maintain warna merah.
    Suka bau nyer.

    ReplyDelete
  4. memang tengah guna pun bedak nih , nak2 dengan cuaca yang panas ni memang wajib pakai untuk elakkan gatal sebab peluh

    ReplyDelete
  5. suka dengan produk ni sebab ianya bedak berubat yang sangat wangi. mmg rekomen untuk dipakaikan pada anak2..especially yang ada ruam peluh

    ReplyDelete
  6. Rupanya jenama bedak ni ada banyak ye...ingat satu je...rupanya banyak jenis pula...kesiannya hampir 25 tahun baru tahu :) haha..thanks for info, nak tunjuk lagak sat kat wife yang kita tau bedak jenama ni ada jenis lain..hahahaha

    ReplyDelete
  7. Masa anak sis kecik2 dulu, inilah bedak yg selalu gunakan utk diorg. Bagus utk elak ruam2. Now lama dh tak beli sb anak semua dh besar panjang

    ReplyDelete
  8. Lama kot bedak ni dalam pasaran. Memang kalau ruam atau gatal2 cari bedak ni je la. Tak cari dah yang lain. Bila ada haruman yang baru, boleh juga cari satu hihi. Mesti wangi kan....

    ReplyDelete
  9. Dari dulu lagi dah ada bedak Agnesia ni. Tapi dulubtak sula sbb bau dia macam xbest. Kali ni bau dia wangi memang boleh beli utk anak-anak.

    ReplyDelete
  10. memnag best dapat sapu bedak agnesia ni dekat badan..memng sejuk je..klau ade rasa gatal, terus je sapu ubat ni..lega..sellau sapu dekat anak-anak..

    ReplyDelete
  11. la ada lagi bedak ni dalam market. dulu waktu kecik memang mak selalu sapu kat muka buat bedak. tak sangka dah 25 tahun produk ni.

    ReplyDelete
  12. comel betul packaging bedak agnesia ni kan memang senang nak pegang & bawa ke sana sini. Nanti nak cuba yang flavour baru plak.

    ReplyDelete
  13. Ni bedak untuk ruam kan. Masa kecik2
    dilu mcm pernah pkai. hahaha. Cantik packaging sekarang. hehehe

    ReplyDelete
  14. Macam pernah dengaq psai bedak ni...
    Nak kena beli gak ni satu spare utk anak2 nnt.. Tq sbb share psal bedak ni

    ReplyDelete
  15. Pernah dengar nama bedak ni tetapi tak pernah cuba. Memang sesuai untuk anak2 kecil bagi mengelakkan ruam kat celah ketiak ni. Bau dia pun wangi kan. Trima kasih kongsi info ni

    ReplyDelete
  16. tengok jenama AGNESIA ni terus teringat zman kecik2.. bedak ni la mak kita sapu.. bagus ni.. baik untuk ruam.. cuma skrg mesti makin bagus la kannn.. packaging pun makin cute!

    ReplyDelete
  17. Favorite bedak untuk anak-anak ni.. Dulu dalam tin merah. Legend sungguh!
    Nina suka pakai kat muka malam sebelum tido, jerawat cepat kecut. Nanti nak try yang baru ni laaa... Rose!

    ReplyDelete
  18. Ini lebih kurang macam bedak kita zaman dulu-dulu kan, tapi skarang saya tak guna bedak serbuk macam ni lagi. Tapi, baca review mcm best so, mungkin nanti nak try juga

    ReplyDelete
  19. Kombibasi bau ros dgn lavender menarik ni! Hehe belum bau lagi dah boleh bayangkan bau dia. Hehe dh baca pun best, mesti dh beli pun best. Nk try la nnti kalau nmpk dkt kedai

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...