Travel Insurance pilihan


Travel insurance


Sejak banyak awareness mengenai travel insurance ni aku rasa macam ni salah satu benda wajib kalau nak travel terutama ke luar negara. Biasa kalau aku travel sorang memang tak pernah aku ambil travel insurance sebab rasa membazir. Tapi bila tengok banyak kes terus rasa insaf. Yelaa kau sakit atau meninggal memang tak rasa tapi kesian dekat orang yang nak menguruskan tu nanti kalau takde insuran kan.


So dipendekkan cerita untuk next family trip aku ambil AXA travel insurance. Ni pertama kali aku ambil AXA sebab banyak review kata AXA paling bagus. Travel insurance ni baik beli awal sebab ada benefit nya juga atleast 14hari sebelum travel date. Semua boleh beli secara atas talian je tak perlu pergi kaunter.



AXA Travel Insurance

Kalau taknak AXA pun takpe sebab banyak pilihan lain yang sama bagus seperti AirAsia tune protect dan juga Etiqa. Sebenarnya antara sebab aku pilih AXA adalah kerana murah dan aku failed banyak kali apply Etiqa secara online. AXA senang gila apply so proceed aje laaa..


AXA aku ambil VIP family pakej untuk 2 dewasa 1 kanak-kanak dalam RM97.50 sahaja. Lepas payment siap terus dapat email dan dalam hari yang sama dapat email policy. Gila cepat.. sebab yang aku request quotation dari travel insurance lain pun tak dapat-dapat so tak apa laaa..


Etiqa Travel Insurance



Tune Protect Air Asia

So now boleh la travel dengan senang hati. Yang nak travel jangan lupa travel insurance okay?



No comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...