Trip ke Kota Kinabalu Sabah - KK Times Square Hotel

Trip akhir tahun 2017 kali ni kami pilih ke Kota Kinabalu Sabah sebab aku sendiri tak pernah pergi lagi. Sebelum ni pernah ke Tawau dan Semporna je tu pun dah lama. Next target Sarawak sebab dalam Malaysia ni Sarawak je aku belum pernah sampai. hahah Kalau KK ni dah lama teringin nak pergi sebab utama nak ke New Zealand Malaysia iaitu area Kundasang. Sebelum ni tiap kali tengok tiket mesti tak jadi sebab tiket KK mahal cuma kali ni pejam mata kita sapu je la dan bila suami aku yang ajak. Jangan lepaskan peluang gitu. Flight return Airasia sorang KL-KK dalam RM516 termasuk hot seat, luggage, makan dan insuran. Dengan ini cuti panjang pun bermula dari 15 -21 Oktober 2017 kami akan berada di Kota Kinabalu Sabah.


Disebabkan cuaca hujan sekarang. Flight kami dari KL ke KK delay lepas tu yang lagi seram tak boleh nak landing so lama juga berpusing dekat atas dan cubaan untuk landing. Cuaca teruk masa kami sampai tu. Aku dalam flight berdebar gila kot sebab bergegar haaa. Lepas ni aku akan cuba avoid travel musim hujan. Seram sangat. Perjalanan KL ke KK lebih kurang 2jam setengah patutnya. Flight patut pukul 4.25pm tapi delay dekat setengah jam so lewat juga la sampai dengan tak boleh landing lagi. Touch down pukul 8pm. Alhamdulilah rasa lega sangat bila dah sampai tu. Tak pernah aku naik flight rasa cuak camtu. huhuh.


KK Times Square Hotel Kota Kinabalu


Hotel kali ni laki aku yang pilih sebab dia biasa datang sini. Biasa kalau pilih hotel memang aku nak yang ada swimming pool sebab kami ada budak kecil yang hantu air. So kalau pergi mana-mana lama mesti kena hiburkan dia dengan air. huhuhu.. Tapi laki aku pilih hotel yang paling dekat dengan shopping mall. Kali ni kami datang kena pula musim hujan seminggu straight pula tu kalau tengok weather forecast maka nya kami request bilik dengan bathtub. Nasib baik ada.



Yang menarik lokasi KK Times Square Hotel ni betul-betul depan Imago Shopping Mall Sabah. Bilik kami pula betul-betul menghadap shopping mall so aku boleh berjalan je pergi Imago. Kedai makan, kedai serbaneka semua jalan kaki. Lokasi hotel ni memang best. Kedai makan semua memang sebelah je so tak sempat pun nak kebulur. Shopping mall pun depan jalan je. Macam biasa favorite laki aku kalau dia yang cari hotel mesti guna Traveloka. 


Ruang lobi KK Times Square Hotel




Bilik King KK Times Square Hotel 



Bagi aku bilik KK Times ni memang selesa dan bersih cuma masa mula sampai tu kami ada masalah sikit bilik kami dapat tu tak dapat buka dan nasib baik la pekerja KK Times ni bagus terus tukar bilik lain so boleh terus masuk. Letak barang dan solat terus nak keluar cari makan masa tu. Boleh request sejadah juga cuma nya 1st time aku rasa hotel aku duduk tak ada peti sejuk. haha







Tips di KK Times Square Hotel.

1) Pilih bilik no genap sebab menghadap shopping malam dan bilik no ganjil pula menghadap belakang.
2) Kalau boleh minta tingkat rendah sikit jangan tinggi sangat sebab ada masa lif problem. Lif ada 2 belah sepatutnya tak ada problem la cuma masa lif sebelah bilik aku problem tu aku malas nak jalan ke lif satu lagi so aku naik je tangga dengan anak aku. Okay memang penat.
3) Hotel ni tak sesuai untuk orang yang guna wheelchair atau stroller sebab nak ke lif tu kena naik tangga dulu baru lif.
4) Parking hotel memang mahal dan terhad so korang boleh je parking dekat Imago Shopping Mall RM3/day kalau tak silap. Dekat je sebab basement area hotel ni bersambung dengan Imago.


Itu je kot tips yang boleh share sebab lain-lain aku rasa okay je tak ada masalah sebab nak cari barang makan ke apa semua dekat bawah ada. Cuma hotel ni tak ada laundry service so kena la hantar dobi dekat luar dan yang paling dekat aku jumpa kedai dobi ni. Hhahah aku malas nak keluar, sempat ambil gambar ni je. wakakakaka.. Dobi self service pun ada tapi malas nak tunggu so aku hantar dobi ni je. Tinggal lepas tu baru pickup. Ni kena drive keluar la kot sebab dekat area hotel tu tak jumpa pula dobi.



Seminggu juga aku dekat KK ni so macam banyak masa aku rilex je. Niat awal dulu pun gatal nak duk hotel je kan so nahhh laaa kena la dengan niat tu. Lagi-lagi musim hujan sekarang. Aktiviti pulau memang tak boleh langsung. Trip kali ni memang betul-betul santai sebab aku sendiri pun dah kurang upaya. Cepat je rasa penat. huhu

4 comments

  1. trip kk! dalam perancangan.. save dlu link ni, lagi pulak cam best je kat KK.

    www.mrsza.com

    ReplyDelete
  2. Bestnya jejak kaki ke Kota Kinabalu. Kami pun ada plan juga nak ke Kundasang, insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius kundasang best sbb sejuk dan pemandangan

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...