Cahaya Raya bersama Shopee dan peluang menang hadiah harian

Ramai panggil aku informer barang murah ni. Lagi-lagi kalau bab susu dan pampers anak, aku kerap share mana murah. So even shopping apps yang best pun harus la sama-sama share kan. Murah tu penting okay zaman sekarang. hahahaha

Shopee MY


Satu aplikasi jual beli secara atas talian. App sebegini zaman sekarang dah tak pelik pun. Baik budak dan juga orang tua pun tau guna kot. Apa yang penting ada duit haa gituu.

Siapa dah install apps Shopee MY?? Kalau belum cepat install sekarang. Aku dah berhari-hari usha shopee ni. Seronok tengok harga murah-murah dengan review yang best. Tips yang aku boleh share kalau nak beli online ni kan. Kalau ikut aku, aku suka baca review dulu sebelum beli tapi macam tak adil juga kan. Tak semua barang yang tak ada review tu tak bagus cuma untuk kurangkan risiko je.


Nampak folder shopping aku dah page kedua ni? hahahha tolong abaikan. Fokus shopee tu je please. Shopee ni ada banyak jenis barang yang mereka offer dengan harga berpatutan. Actually kan sebelum aku nak karang post ni aku dah teralit usha shopee okay dan siap cart in dah. Leka gila weh tengok dan baca review best. So aku warning jangan buka kalau tak kuat. hahahaha..


Tengok app shopee ni buka-buka pun dah tunjuk barang best. hadoiii laaa. Apa korang nak cari search je kat atas tu. Tapi aku suka tengok part popular product dulu sebelum search apa yang nak, tu yang selalu ter beli benda lain. hahahaha..

Shopee - Product ratings bergambar



Wehhhh lagi benda menarik masa aku usha Shopee ni, product rating dia siap bergambar kot. Ada yang komen review siap dengan gambar barang yang mereka dapat. So siapa nak beli tu boleh tengok gambar sebenar barang. Maklum la kalau gambar iklan jual ni bukan main lawa haaa. Aku pun pernah je terkena tapi bukan dekat shopee, dalam gambar iklan bukan main cantik haaa rupa dia sekali dapat macam sampah.. fuhhh nasib baik la murah. Dekat shopee ni even murah tapi ada review bergambar tu boleh agak la barang sebenar tu berbaloi ke tidak dengan harga barang.



Actually aku dah tersuka beg ni tapi nya warna hitam dah habis. Masa tengah baca detail beg ni aku baru perasan ada chat now. haha biasa ada add to cart dan buy now je tapi ni sekali chat now. Aku saja try sekali ni untuk terus personal message dengan si penjual so apa lagi aku terus tanya la stok untuk warna hitam. Mudah gila tak perlu la nak cari no hp seller dan save dulu baru whatsapp ke. Ni direct chat je gitu. Kalau dia tak dapat reply akan ada auto generate msg so korang takde la ternanti-nanti. 


Oh yaa kalau korang yang baru install dan first time guna shopee biasa nya akan ada discount code. Guna la ye dengan sebaiknya. hahahha.. Banyak promosi best dengan shopee. Aku dah kamu semua bila lagi? hahahah jangan kata tak cakap plak. Macam-macam jualan murah bermula dari RM1. Yeee korang baca betul harga RM1.


Shopee's Cahaya Raya


Bulan ni dah nak start puasa kan then nak raya. Gila la kalau takde sebarang kempen best untuk raya. Aku share sekali kempen promosi best cahaya raya shopee. Korang boleh mark siap-siap date promosi ni okay. Apa yang aku tau Shopee lancarkan kempen terbesar Cahaya Raya ni dan diskaun sampai 90%. Promo ni juga ada hadiah bernilai RM50 000 dan boleh COD dengan Pos Malaysia. Ada orang lagi suka COD so senang lah sebab tak semua boleh bayar secara online kan.


http://cahayaraya.shopee.com.my/?smtt=1.3525

Jangan taktau pula semua keperluan untuk persediaan raya pun ada jual seperti baju raya, kasut, kuih muih, langsir dan macam-macam lagi. Kalau dekat luar nak jumpa baju raya bawah RM100 punya la susah kan. Korang boleh tengok dekat shopee. Rambang mata dan boleh jimat banyak sangat. Ikut hati aku nak je screenshot semua tu tapi hey penuh la blog aku dengan gambar. Korang pergi usha sendiri please. hahahha 

Kalau tengok poster kempen ni dari 15 Mei sampai 30 Jun. Lebih sebulan promosi best ni berlangsung so yang nak berjimat untuk raya tu boleh tengok-tengok ye. Aku share detail dah ni rasa nya. Ada lebih kurang 25000 jenis produk kot mereka akan offer sempena Cahaya Raya Shopee ni. Cepat install app shopee so boleh tengok-tengok dimana jua berada gitu.


Pertandingan 45 days Surprise Giveaways



Jangan lupa juga sertai pertandingan ni kalau dah ada Shopee username dan juga Shopee app sebab cara nya mudah je. Hantar username shopee korang setiap hari sebelum pukul 3 petang dan tunggu pengumuman pemenang harian pukul 6 petang. Mudah kan? hahahha Boleh refer link gambar bawah untuk lebih maklumat. Pertandingan ini berlangsung bermula 15 Mei sehingga 30 Jun 2017.

https://shopee.com.my/web/events3/code/2116702600/?
CARA PENYERTAAN



1) Dapatkan username shopee yang sah semasa mendaftar shopee
2) Hantar username shopee dalam borang sebelum 3 petang setiap hari
3) Refer kawan anda untuk peluang menang 
4) Refer lebih ramai kawan yang lain untuk peluang menang harian
5) Ulang balik langkah 1-4 untuk hari berikutnya
6) Boleh semak pemenang harian

Setiap hari kecuali hari Sabtu & Ahad akan diumumkan 2 pemenang bertuah pada pukul 6 petang so rajin-rajin la semak ye nama pemenang dan jangan lupa sertai sebanyak mungkin. Boleh refer facebook shopee.


Pertandingan ini juga yang terpanjang pernah dianjurkan untuk pengguna shopee. Boleh refer social media & event highlight seperti gambar diatas. Korang boleh join ikut event semasa untuk peluang menang tau. Step sama macam atas ni untuk kesemua penyertaan.

Good luck ^_^



9 comments

  1. Rambang mata tak tahu nak beli apa...kejap nak klik tu..kejap nak klik ini...mahu kering akaun...hehehe.

    ReplyDelete
  2. Best kan Shopee, sebelum beli barang boleh chat dengan seller dulu check barang ada stok ke tak. Pastu harga pun murah.

    ReplyDelete
  3. Wahh bestnya shopping kay Shopee..semua murah2..

    ReplyDelete
  4. Pergh..mengila masing2 dengan shopee

    ReplyDelete
  5. nak try GA lah..kot ada rezeki bulan Ramadhan..hihi

    ReplyDelete
  6. menarik ni..tq sis sudi share info pasal shopee

    ReplyDelete
  7. Cantik2kan barang2 si Shopee... Hihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...