Susu kambing i-sihat revolusi baru

Aku ni boleh la kalau nak cakap suka minum susu. Nak kata hantu susu macam seram sangat pula. Dari sebelum mengandung pun memang suka minum susu then masa mengandung lagi la kena minum kan. Masa mengandung aku pilih untuk amal susu kambing tapi bila stok susu kambing habis baru aku cari susu lembu. Apa kesan amal minum susu sepanjang mengandung? Alhamdulilah takde masalah cramp cuma badan naik bagai di pam-pam. hahahha Standard pregnant laa.. Selera makan tinggi dan tiada alahan. Memang kembang la jawab nya.. hahhaha


Baru-baru ni ada orang perkenalkan satu produk susu kambing dekat aku. Susu kambing i-Sihat. Susu kambing ni kena tengok jenis juga sebab ada orang tak tahan bau hamis susu kan. So kisah nya aku cuba la produk susu kambing keluaran i-sihat ni. Bila tengok iklan ramai artis terkenal dan orang kenamaan pun minum susu ni. Kira agak terkenal la susu ni tapi aku je baru tau mungkin. heheh


3 Jenis susu kambing i-Sihat

1) Susu kambing asli - Tanpa gula tambahan, organik, tanpa bau hamis dan lemak berkrim.

2) Susu kambing vachoc plus 10 - Ni gabungan rasa vanila dan coklat ditambah 10 esktrak makanan seperti buah zaitun, buah tin, buah delima, kurma, kismis, badam, manna, saffron, habbatus sauda dan ginkgo biloba. Vachoc Plus 10 ni memang baik untuk minda

3) Susu kambing premium berry - 15 dalam 1 untuk kecantikan luaran dan kesihatan dalaman sesuai untuk lelaki dan wanita. Yang ni boleh bantu anda kekal awet muda dan jelita. 






Cara bancuhan susu kambing

Untuk permulaan biasa nya aku suka pilih perisa vanilla chocolate sebab takut perisa original bau hamis kang langsung tak boleh nak minum. Dasar manusia cerewet. hahaha. Nak bancuh ada cara nya untuk kekal kan nutrisi dalam susu tu. Kalau dah biasa buat susu untuk anak mesti tau yang susu tak boleh dibancuh terus dalam air panas, kena suam kan dulu baru letak susu dan goncang atau kacau. Boleh rujuk gambar bawah ni untuk cara bancuhan yang betul.



Biasa nya kalau bab susu kambing ni orang suka tanya budak umur berapa boleh mula minum. Produk i-Sihat susu kambing perisa asli dan vachoc plus 10 boleh diminum dari baby usia 6 bulan keatas. Kanak-kanak dan pelajar lagi la digalakkan minum. Sesuai untuk seisi keluarga. Kalau yang menyusu anak insyaAllah boleh tambahkan susu badan sebab kandungan makanan sunnah yang terdapat dalam susu kambing vachoc ni.



Khasiat susu kambing

Susu kambing dah memang terkenal dengan banyak kebaikkan dan aku percaya ramai tahu akan kebaikan dari susu kambing. Tapi aku still nak share khasiat dan kebaikan dari susu kambing ni. 

- Menambahkan tenaga dan stamina tubuh badan
- Meningkatkan daya ketahanan badan (imunisasi) dan fungsi tulang, gigi, otot, sel kulit serta saraf. 
- Baik untuk sistem penghadaman dan usu
- Meningkatkan daya ingatan, kepekaan dan kecerdasan minda (IQ-EQ)
- Bersifat alkali, mudah hadam, tidak menyebabkan alahan
- Menjana lebih banyak susu ibu yang berkualiti
- Membantu masalah kulit dan membuatkan kulit lebih cantik, cerah serta sihat.
- Mencegah anak dari demam kuning, ekzema, sembelit dan pembentukan lendir
- Untuk kesuburan pasangan yang telah berkahwin
- Membantu penyerapan kolestrol dan sistem pernafasan
- Membantu penghidap penyakit seperti gastrik, ulser perut, insomnia, obesiti, kolestrol berlebihan, sakit sendi, tulang rapuh, alzheimer, menopous, asthma, andropous, sakit kulit, resdung-lendir berlebihan, demam selsema, kencing manis, jantung, HIV/AIDS dan lain-lain.


Info packaging



Saja aku letak gambar asyraf yang ni sebab rasa comel je. Baru lepas kena marah sebab tak sabar-sabar minta buat air coklat (susu kambing ni). Suruh pegang kotak tak mau.. macam kena dera bila nak ambil gambar. hehhehe Mula-mula nak suruh dia minum beria taknak lepas dah try hari-hari minta. Dah sudahhhhh.. kena sorok dah.. hehe


Produk ni yang best boleh pilih nak packaging macam mana dengan harga yang sama. Menarik tak? hahahha macam yang anak aku pegang ni jenis sachet dalam sekotak tu ada 20 sachet x 25gram. Kira sekotak ni 500gram. Satu lagi jenis pek besar 500 gram sekali dengan scoop dalam tu. Macam standard susu budak biasa kita beli tu. Ada orang suka jenis sachet sebab senang nak bawa jalan tapi ada orang suka jenis pek besar sebab nampak banyak? hahahha psychology je semua tu sebab kandungan dia masih sama berat sebenar nya. Kalau tanya aku memang aku pilih jenis sachet la senang bawa jalan hehehh.





Review diri sendiri

Aku baca dekat pamplet dia cakap boleh bantu tambah tenaga dan stamina badan tapi aku macam lantak la sebab memang tau khasiat susu kambing tu.  Seminggu dua ni aku memang rasa penat lain macam sebab banyak benda nak kena urus. Cari barang untuk bercuti lagi, kerja dekat pejabat pun banyak dan balik hero kecil tu kuat meragam sekarang. Serius penat gila badan sebab balik kerja kena urus rumah pula. Pertama kali aku minum masa weekend pagi. Aku memang jarang breakfast tapi lunch jadi awal la. Yang bestnya buat aku rasa kenyang kalau tidak pukul 10 atau 11 pagi dah mengagau cari makan tapi hari tu aku rilex je. Lunch pun lewat, sampai laki aku yang ajak lunch. Biasa aku dulu yang lapar. hahahhaha Lagi satu yang aku perasan kalau minum sebelum tidur, bangun pagi rasa segar. Cergas je nak urus anak pagi-pagi. 

Ada balance beberapa sachet lagi boleh bawa pergi travel nanti. Nasib baik pilih sachet senang bawa travel. heheh. Rasa dia sedap dan tak hamis. Tak manis macam setengah susu formula lain kan. Overall memang aku suka. Yang buat dia lagi best sebab ada makanan tambahan dalam susu ni. Kalau berminat boleh check detail bawah ni. Banyak testimoni lain juga boleh refer page mereka. 













Website :
Facebook :  
Instgram : 
No tel : 
019 2020 911



 

5 comments

  1. Alahaiii... dak comot tu kena paksa ngan mak die jadi model.ke hape?

    www.cikza.com

    ReplyDelete
  2. meningkatkan kesihatan tu.. hehehe

    ReplyDelete
  3. susu kambing i-sihat terbaik. saya sukakannya.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...