Jom Belajar Buat Blog

Ramai kawan-kawan tanya macam mana buat blog? Ada juga yang teruja nak tahu macam mana dapat duit dari blog. Bab duit mesti la lagi ramai yang teruja kan. Belajar buat blog tak susah sebenar nya. Hanya perlu cipta satu nama untuk akaun blog anda di www.blogger.com atau wordpress.com.


Sekarang hanya perlu google cara buat blog, tutorial buat blog atau yang lebih mudah boleh tengok ebook belajar buat blog ni.
 



Belajar Buat Blog

Ebook setebal 119 muka surat ini terbahagi kepada 7 bab kesemuanya iaitu:


  • Bab 1 : Nak buat blog tentang apa?
  • Bab 2 : Langkah-langkah buat blog dengan blogspot
  • Bab 3 : SEO Nadi Kekuatan Blog
  • Bab 4 : Buat duit dengan blog
  • Bab 5 : Rahsia Buat Duit Dengan Affiliate
  • Bab 6 : Rahsia buat duit melebihi 4 angka diinternet
  • Bab 7 : Rumusan dan penutup

Contest SEO

Menarik kan? Aku nama je dah lama buat blog tapi banyak lagi perlu belajar. Kena berguru dengan orang yang betul kalau nak berjaya dan jangan berhenti belajar sebab tu juga aku berminat nak join Contest SEO coretananuar.com ni. Apa yang aku boleh kongsi sepanjang aku terlibat dengan dunia blogging ni just please KONSISTEN dan RAJIN.. itu je aku nak share. Tak guna pakai domain dan hosting berbayar sekali pun kalau blog tak update dan terbiar. Itu macam warning diri sendiri.


Contest ini turut disertai oleh blog

  1. calrasepatrick.blogspot.com
  2. nonasani.blogspot.my
  3. missobsesi.blogspot.my
  4. sayidahnapisah.com
  5. mommyfiqa.com
  6. bloggerlelaki.com
  7. ciklapunyabelog.blogspot.my
  8. dianarashid.com
  9. susahsenangblogger.com
  10. at-tarmizi.blogspot.my
  11. myideakini.com
  12. amirkhalis.blogspot.my
  13. sayabukancikgu.com
  14. messarah.blogspot.my
  15. jangan-bukak.blogspot.my
  16. fadzirazak.com
  17. heroborneo.com
  18. nikkhazami.com
  19. misztrex.blogspot.my 
  20. ummizarra.com    





8 comments

  1. gud luck tuk contest ni.... :D hehe...

    p/s : hi... sy dh follow blog comel awk ni.. hope awk sudila juga follow blog baru sy ye dan tinggalkan komen seikhlas hati.. :D ty..

    Kenapa Allah Ciptakan Neraka?

    ReplyDelete
  2. mari kita belajar bersama-sama membina blog yang baik dan berkualiti

    ReplyDelete
  3. Semoga berjaya.

    Mohon tunjuk ajar blogger baru seperti saya ;-) . Salam perkenalan...

    ReplyDelete
  4. Jom mari kita pakat belajar buat blog. Bukan senang nak dapat eBook secara percuma brrkaitan blog.

    Bila dah hebat, bolehlah berkongsi kepads pembaca lain pula....

    ReplyDelete
  5. Done blogwalking and follow your blog..

    Regards,
    penselduabee.com

    ReplyDelete
  6. yang ni utk blogspot jer erk... nak tau yang wordpress... azni pun tgh nak beljar pasal seo nih... tahu yg basic jer

    ReplyDelete
  7. Salam perkenalan.. blogwalking dan done follow blog ni. :)

    ReplyDelete
  8. kalau tak belajar memang susah juga nak pandai begiti sahaja

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...