Filem pendek TNB Chinese New Year 2017 - Cooking Hustle

Dah macam satu trend zaman sekarang, setiap perayaan mesti ada filem pendek yang sangat menarik hati. Sempena Tahun Baru Cina 2017 ni TNB juga ada buat satu webfilm terbaru. Jom tengok.



Cooking Hustle - TNB Chinese New Year 2017 


Okay dah tengok? Apa yang korang faham dari filem pendek ni? Kelakar kan tapi bawa banyak maksud. Tahun Baru Cina adalah masa untuk merapatkan silaturahim antara ahli keluarga tanpa mengira segala perbezaan. Contoh dari filem ni walaupun ketiga-tiga menantu tak rapat tapi masing-masing cuba juga masak sesuatu untuk dihidangkan untuk makan bersama. Ahli keluarga yang berkumpul bersama untuk makan besar adalah jauh lebih penting daripada apa jua hidangan di meja. Betul tak?

Sikap dan perangai setiap ahli keluarga mungkin berbeza dan mungkin juga akan menjadi perbalahan di musim perayaan, lagi-lagi kalau dalam keluarga yang ramai. Namun perbezaan ini sepatutnya kita raikan bukan diabaikan dan jadi kan satu isu. Mungkin dari perbezaan itu juga kita boleh sama-sama bertukar pendapat dan bertolak ansur. Seperti hidangan Tahun Baru yang beraneka jenis, saiz, rasa dan rupa begitulah juga ahli keluarga kita namun bila dikongsi bersama kan sedap rasa nya.

Berdasarkan filem pendek ni juga, setiap satu hidangan menantu tu masak rasa tak sedap pada asalnya tapi bila dicampur terus jadi sebuah hidangan paling terbaik. Seperti peribahasa 'bersatu kita teguh, bercerai kita roboh". Terus berjaya menggembirakan semua orang. Bila semua bersatu hati dan mesra antara satu sama lain, itu lah kebahagian yang sebenar-benar. Kalau bermasam muka kita nak duduk lama pun tak selesa kan. Mesti rasa nak balik awal je. Berbeza bila kita bermesra dan layan orang dengan sebaiknya. Orang pun akan selesa dengan kita.


Table of Harmony




Tengok apa mystery dish aku. "Treasure Party Pot" hahahahha macam kelakar je. Yang pasti aku sejenis yang banyak cakap sometime. Korang nak tau juga tak apa mystery dish korang?

Follow step dibawah untuk 'mystery dish"

1) Buka website https://betterbrighter.my/tableofharmony

2) Klik unveil mystery dishes


3) Klik discover what mystery dish you are & join the table


4) Pilih A,B,C,D dan taraaa itu la korang punya.. hikksss








13 comments

  1. Wow!boleh tilik nasib tu.. nak cobalah nanti.. tnb nye iklan memang tak mengecewakan

    www.cikza.com

    ReplyDelete
  2. Wahhh a treasure to all your friends, good good hehe

    ReplyDelete
  3. Iklan ni kelakar, tapi penghujungnya ada maksud tersendiri...by the way...macam menarik je nak try your dishes tu..hehehehe...nak try jap...

    ReplyDelete
  4. menarik webfilm tu, banyak mesej berguna yang disampaikan. TOH tu pun menarik, boleh cuba buat.

    ReplyDelete
  5. yang xtahan nye, salah sorang guna youtube tue..hehe

    ReplyDelete
  6. Iklan nie kelakar...wah treasure tu, saya dapat mongolian chicken wing..ada gaya pahlawan kot..hahaha

    ReplyDelete
  7. Memang power r iklan ni.. Terbaik!

    ReplyDelete
  8. Mystery Dish fiza Ayam! .hikhik .

    ReplyDelete
  9. amboi.. harta tu boleh kongsi kan? hehehe

    ReplyDelete
  10. Iklan yg bagus.
    Moral of the story terbaik.
    Idea yg sgt kreatif.

    ReplyDelete
  11. Orang lain mystery dish ayam...kite jer telur ni. ��

    ReplyDelete
  12. Terbaik iklan ni.. delivery pun ada tuuu.. haha

    ReplyDelete
  13. mystery dish tu kita sama..hhee..kelakar tengok webfilm tnb ni..siap berkungsu, order delivery lagi..hahaa..bgus suami dia, kasi gabung semua makanan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...