Trip ke Kota Kinabalu Sabah - KK Times Square Hotel

Trip akhir tahun 2017 kali ni kami pilih ke Kota Kinabalu Sabah sebab aku sendiri tak pernah pergi lagi. Sebelum ni pernah ke Tawau dan Semporna je tu pun dah lama. Next target Sarawak sebab dalam Malaysia ni Sarawak je aku belum pernah sampai. hahah Kalau KK ni dah lama teringin nak pergi sebab utama nak ke New Zealand Malaysia iaitu area Kundasang. Sebelum ni tiap kali tengok tiket mesti tak jadi sebab tiket KK mahal cuma kali ni pejam mata kita sapu je la dan bila suami aku yang ajak. Jangan lepaskan peluang gitu. Flight return Airasia sorang KL-KK dalam RM516 termasuk hot seat, luggage, makan dan insuran. Dengan ini cuti panjang pun bermula dari 15 -21 Oktober 2017 kami akan berada di Kota Kinabalu Sabah.


Disebabkan cuaca hujan sekarang. Flight kami dari KL ke KK delay lepas tu yang lagi seram tak boleh nak landing so lama juga berpusing dekat atas dan cubaan untuk landing. Cuaca teruk masa kami sampai tu. Aku dalam flight berdebar gila kot sebab bergegar haaa. Lepas ni aku akan cuba avoid travel musim hujan. Seram sangat. Perjalanan KL ke KK lebih kurang 2jam setengah patutnya. Flight patut pukul 4.25pm tapi delay dekat setengah jam so lewat juga la sampai dengan tak boleh landing lagi. Touch down pukul 8pm. Alhamdulilah rasa lega sangat bila dah sampai tu. Tak pernah aku naik flight rasa cuak camtu. huhuh.


KK Times Square Hotel Kota Kinabalu


Hotel kali ni laki aku yang pilih sebab dia biasa datang sini. Biasa kalau pilih hotel memang aku nak yang ada swimming pool sebab kami ada budak kecil yang hantu air. So kalau pergi mana-mana lama mesti kena hiburkan dia dengan air. huhuhu.. Tapi laki aku pilih hotel yang paling dekat dengan shopping mall. Kali ni kami datang kena pula musim hujan seminggu straight pula tu kalau tengok weather forecast maka nya kami request bilik dengan bathtub. Nasib baik ada.



Yang menarik lokasi KK Times Square Hotel ni betul-betul depan Imago Shopping Mall Sabah. Bilik kami pula betul-betul menghadap shopping mall so aku boleh berjalan je pergi Imago. Kedai makan, kedai serbaneka semua jalan kaki. Lokasi hotel ni memang best. Kedai makan semua memang sebelah je so tak sempat pun nak kebulur. Shopping mall pun depan jalan je. Macam biasa favorite laki aku kalau dia yang cari hotel mesti guna Traveloka. 


Ruang lobi KK Times Square Hotel




Bilik King KK Times Square Hotel 



Bagi aku bilik KK Times ni memang selesa dan bersih cuma masa mula sampai tu kami ada masalah sikit bilik kami dapat tu tak dapat buka dan nasib baik la pekerja KK Times ni bagus terus tukar bilik lain so boleh terus masuk. Letak barang dan solat terus nak keluar cari makan masa tu. Boleh request sejadah juga cuma nya 1st time aku rasa hotel aku duduk tak ada peti sejuk. haha







Tips di KK Times Square Hotel.

1) Pilih bilik no genap sebab menghadap shopping malam dan bilik no ganjil pula menghadap belakang.
2) Kalau boleh minta tingkat rendah sikit jangan tinggi sangat sebab ada masa lif problem. Lif ada 2 belah sepatutnya tak ada problem la cuma masa lif sebelah bilik aku problem tu aku malas nak jalan ke lif satu lagi so aku naik je tangga dengan anak aku. Okay memang penat.
3) Hotel ni tak sesuai untuk orang yang guna wheelchair atau stroller sebab nak ke lif tu kena naik tangga dulu baru lif.
4) Parking hotel memang mahal dan terhad so korang boleh je parking dekat Imago Shopping Mall RM3/day kalau tak silap. Dekat je sebab basement area hotel ni bersambung dengan Imago.


Itu je kot tips yang boleh share sebab lain-lain aku rasa okay je tak ada masalah sebab nak cari barang makan ke apa semua dekat bawah ada. Cuma hotel ni tak ada laundry service so kena la hantar dobi dekat luar dan yang paling dekat aku jumpa kedai dobi ni. Hhahah aku malas nak keluar, sempat ambil gambar ni je. wakakakaka.. Dobi self service pun ada tapi malas nak tunggu so aku hantar dobi ni je. Tinggal lepas tu baru pickup. Ni kena drive keluar la kot sebab dekat area hotel tu tak jumpa pula dobi.



Seminggu juga aku dekat KK ni so macam banyak masa aku rilex je. Niat awal dulu pun gatal nak duk hotel je kan so nahhh laaa kena la dengan niat tu. Lagi-lagi musim hujan sekarang. Aktiviti pulau memang tak boleh langsung. Trip kali ni memang betul-betul santai sebab aku sendiri pun dah kurang upaya. Cepat je rasa penat. huhu

Produk Himalaya Wellness di Mid Valley

Kedai Produk Himalaya di Mid Valley


Dah lama tak berjalan dekat Mid Valley ni tempat lepak masa zaman belajar. heheh. Suka pergi mid sebab macam-macam ada dan yang terbaru ni aku berjinak dengan produk Himalaya yang terkenal dengan produk yang menggunakan 100% herbal aktif dan dijamin halal. Menurut pekerja dekat sini produk Himalaya menggunakan barang natural dan dijamin selamat untuk penggunaan jangka panjang.


Benda pertama aku nak tengok masa datang adalah syampu sebab sekarang rambut aku tengah teruk. Boleh salahkan hormon tak? hahahahha. Kalau dah bahan semua 100% herbal dan natural semestinya selamat juga untuk ibu mengandung kan. Aku tanya member yang guna produk Himalaya pun ramai cakap syampu dan sabun dia paling best dari dulu lagi sebab anak dia tu kulit sensitif tapi guna sabun Himalaya ni bagus kata nya. Pekerja Himalaya pun kongsi kebanyakkan pelanggan tetap mereka memang cari syampu dan sabun Himalaya. Sempat juga aku perhati orang yang masuk dan beli barang Himalaya memang rata-rata tuju terus dekat syampu dan sabun.



Himalaya Wellness


Kalau korang pergi Mid Valley boleh singgah kedai Himalaya dan tak perlu segan untuk tanya pekerja di kedai Himalaya mengenai produk mereka. InsyaALLAH mereka akan bantu. Brand Himalaya Wellness ni juga menjual produk yang lengkap iaitu mempunyai semua produk penjagaan diri seperti rambut, muka dan juga supplemen yang sesuai untuk seisi keluarga.


Info tambahan untuk korang, Himalaya Wellness juga menjual produk Surya dan Apotec di cawangan yang tertentu sahaja seperti Sunway Pyramid, Mydin USJ dan Setapak Sentral sahaja. Kalau yang mencari produk Surya dan Apotec boleh la ke cawangan Himalaya Wellness yang disebutkan. Jangan cakap aku tak share tau.



Membership program

Sebelum aku lupa, aku nak kongsi sekali mengenai membership program Himalaya Wellness. Kalau korang tengok harga produk semua berpatutan. Memang berbaloi la dan kalau korang alang-alang nak shopping barang penjagaan diri tu baik terus join membership tau. Setiap pembelian RM100 keatas korang layak sertai ahli himalaya untuk lebih penjimatan. Harga produk Himalaya berpatutan dan kalau korang ahli lagi untuk dapat jimat dan juga dapat kumpul point. Kalau tak silap aku RM1 untuk 1point. Boleh dapatkan maklumat lanjutan dekat kedai Himalaya berhampiran.


Boleh tengok juga ragam kami anak beranak di Himalaya Wellness boutique ni. hehhehe.. si kecil yang busy nak shopping sama. Kalau tak dapat buka video bawah ni boleh tengok dekat facebook juga. - Dapatkan produk Himalaya Wellness.



Produk Himalaya Wellness


Syampu Himalaya

Ini antara produk yang terdapat di kedai vHimalaya Mid Valley. Syampu Himalaya terkenal dengan anti-hairfall set. Kalau pertama kali nak cuba dinasihakan beli terus 1 set. Protein syampu Himalaya pun antara best seller mengikut kata juru penasihat produk dorang la. Suka pula aku dengar dah la aku perhati semua yang masuk terus tuju syampu lepas tu bayar. Tak belek lama macam aku la. Nampak kan mereka ni semua penguna tegar produk Himalaya. Syampu ni ada pelabagai saiz dari kecil sampai la botol besar haaa. Oh yee protein syampu himalaya juga sesuai untuk kanak-kanak.



Kalau tanya aku, aku pun suggest korang beli set macam aku pegang bawah ni. Ni set syampu anti hair fall yang terkenal dekat Himalaya ni. hehehe. Dah boleh slow-slow tukar ke produk herba yang dijamin selamat ni kan. heheh Kawan-kawan aku ramai dah jadi pengguna produk Himalaya ni tapi aku je baru nak cuba. Makin berusia ni dengan rambut pun mula gugur sejak mengandung ni rasa seram juga la. hahha.




Sabun mandian - Himalaya Protecting Neem & Turmeric 

Sekarang bukan takat sabun buku tu tapi body wash pun ada. Yang terkenal adalah sabun buku kotak hijau tu. Sesuai untuk kanak-kanak yang mempunyai masalah kulit. Kalau tak suka sabun buku, body wash biasa pun ada tu haa. Masuk dan pilih je la. Aku masuk sini aritu pun lama belek. hahahha.




Supplemen

Tak lupa juga supplemen tambahan Himalaya. Menurut juru penasihat produk tu juga, sekarang orang ramai makin berminat untuk cuba ambil supplemen himalaya sebab berasaskan herba dan selamat untuk jangka panjang. Kalau ambil supplemen lain ada campuran takut ada side effect dimasa depan. Tapi apa pun pilihan ditangan anda.




Boleh tengok juga produk Himalaya yang lain macam set anti jerawat pun ada tau. Kalau cari set Himalaya ni memang kena cari dekat Himalaya Wellness boutique saja la sebab tak akan dapat diperolehi di kedai-kedai lain tau. Nak tau kedai Himalaya berhampiran korang? Boleh check link dibawah dan boleh dapatkan maklumat lanjut.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...