Hari pertama Asyraf tadika

Hari pertama Asyraf tadika
Pengalaman pertama anak sulung ke tadika. Ini patut di blogkan juga kan. Excuse new mama ni ye. Dari tengah tahun 2017 lagi aku dah mula survey tadika untuk anak aku ni. Dia pun asyik minta nak pergi school sebab mungkin dia tengok kawan dekat rumah pengasuh ramai dah pergi school kan. Lagi satu terpengaruh dengan upin ipin pergi tadika so dia rasa best kan. hahaha. Pergi speedmart nampak buku, p…
Rezeki 2018 - Dapat approval google adsense

Rezeki 2018 - Dapat approval google adsense

Hari ni masuk kerja awal sangat so secara tak sengaja rasa nak buka gmail yang jarang di buka itu. Buka gmail untuk clean up email yang tak penting je dari berkumpul sampai ribu jenuh nak delete pula. Tapi nasib baik ta…
Resipi dan tips masak peria katak

Resipi dan tips masak peria katak

Pertama kali aku masak sendiri peria goreng telur ke apa nama nya ni haaa.. Biasa makan pun mesti peria campur telur kan. Nak sedap telur masin kata nya tapi ni sebab macam risau campur cuak sekali hahahha rentetan bera…
Tips dan cara putihkan kain putih yang kuning dan lama

Tips dan cara putihkan kain putih yang kuning dan lama

Sekarang dah 7 bulan mengandung so baru nak gali balik baju Asyraf masa baby mana yang boleh dipakai. Paling penting sekali barut baby sebab aku sayang barut Asyraf dulu. Itu turun temurun dari zaman aku adik beradik ko…
Cara perap lamb paling sedap

Cara perap lamb paling sedap

Sempena new year ni husband request lambchop. Aku memang tak makan laaa tapi boleh tolong masak kan je. Laki aku ni suka makan lamb tapi biasa makan dekat luar mahal dan tak puas makan sebab standard la portion sikit je…
Realiti berpantang - tak semua set pantang berguna

Realiti berpantang - tak semua set pantang berguna

Standard la kalau tengah pregnant ada post pasal survey set pantang kan? Tapi betul beza mengandung kali pertama dengan seterusnya sebab kita dah ada pengalaman sendiri kan. Kalau dulu kena banyak refer orang dan beli j…
AWAS Jangan pandang remeh berat naik ketika mengandung

AWAS Jangan pandang remeh berat naik ketika mengandung

Kalau cari pengalaman minum air gula ketika mengandung boleh jumpa macam-macam cerita dan ragam kan. Aku pun biasa je dengar kalau masa mengandung kena kencing manis memang paling azab tau. Tapi biasa orang yang pertama…
Tips lebatkan rambut - kebetulan atau sebaliknya?

Tips lebatkan rambut - kebetulan atau sebaliknya?

Aku jarang cerita pasal budak kecil ni dalam blog aku. Tiba-tiba malam ni rasa nak cerita pasal si kenit ni. Rambut dia ni lebat betul sekarang dan kalau diikutkan masa lahir memang tak ada rambut sangat pun. Aku ingat …
Trip ke Kota Kinabalu - Travelogue

Trip ke Kota Kinabalu - Travelogue

Ni hari last dekat KK dan betul-betul dah tak sabar nak balik dan makan makanan semenanjung. hahahhaha melampau tak? Flight kami petang tapi standard la kena ke airport awal. Pagi tu lepak bilik dan budak ni nak main ba…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...