Bil elektrik naik lepas pasang coway? Boleh jimat

Bil elektrik naik lepas pasang coway?  Boleh jimat
Sebelum ni aku selalu curious orang lain punya bil elektrik kenapa tinggi kalau yang surirumah atau memang duduk dekat rumah tu aku faham laa elektrik guna 24jam. Tapi ada pula yang duduk dekat rumah tapi yang bestnya bil elektrik boleh murah. Ini aku jeles la kan. hahahha.. Kena ingat juga bil letrik ni bergantung kepada alatan elektrik dirumah dan cara kita guna. 


Bil elektrik aku sebelum ni d…
Kenapa join Young Living Essential Oils

Kenapa join Young Living Essential Oils

Aku dah terjebak daftar ahli Young Living ni sekali, itu pun selepas nak dekat setahun lebih guna YL ni. Dasyat pula rasa. Mula-mula terjebak sebab anak aku kena HFMD penyakit tangan kaki dan mulut. Masa ni virus tu mac…
Persiapan menyambut baby baru - senarai barang keperluan

Persiapan menyambut baby baru - senarai barang keperluan

Aku tak pasti orang lain macam mana buat persiapan. Beza betul sambut anak pertama dengan anak yang lain sebab nya bila tengok senarai Alhamdulilah tak banyak barang nak kena beli. Guna je mana ada dan ikut pengalaman l…
Menang trip ke Manchester, UK dengan Dashing

Menang trip ke Manchester, UK dengan Dashing

Berita baik buat peminat bola Manchester United (MU) dan Manchestser City. Mesti korang nak ke Manchester UK kan? Walaupun aku ni bini peminat MU pun teringin nak pergi apatah lagi korang kan hahahahha. Kenapa tidak, la…
Bawa anak ke Planetarium Negara

Bawa anak ke Planetarium Negara

Kalau korang ada anak yang suka kan angkasa, alien, bintang, bulan, roket dan seangkatan dengan nya boleh bawa ke Planetarium Negara. Kenapa aku cakap macam tu? Budak ni ada fasa imaginasi tau. Masa umur Asyraf 3 tahun …
Tahukah anda bahawa towing insuran adalah percuma?

Tahukah anda bahawa towing insuran adalah percuma?

Kisah tragis aku 22/1/2018 ni. Dah la kena repeat minum air gula dekat Klinik Kesihatan sebab doktor tak puas hati dengan berat aku naik lagi. Ini kali kedua kena minum dan result pertama tu okay je normal hurmm tapi se…
Traveloka Fly & Win CNY Contest - hadiah anniversary ke 5

Traveloka Fly & Win CNY Contest - hadiah anniversary ke 5

Last trip aku adalah ke Kota Kinabalu dan macam biasa hotel semua tu booking guna Traveloka since tu adalah laman web kegemaran laki aku kalau minta dia cari hotel la. Tapi tu kira trip penutup untuk tahun 2017 tau. Tah…
Hari pertama Asyraf tadika

Hari pertama Asyraf tadika

Pengalaman pertama anak sulung ke tadika. Ini patut di blogkan juga kan. Excuse new mama ni ye. Dari tengah tahun 2017 lagi aku dah mula survey tadika untuk anak aku ni. Dia pun asyik minta nak pergi school sebab mungki…
Rezeki 2018 - Dapat approval google adsense

Rezeki 2018 - Dapat approval google adsense

Hari ni masuk kerja awal sangat so secara tak sengaja rasa nak buka gmail yang jarang di buka itu. Buka gmail untuk clean up email yang tak penting je dari berkumpul sampai ribu jenuh nak delete pula. Tapi nasib baik ta…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...