Produk Himalaya Wellness di Mid Valley

Kedai Produk Himalaya di Mid Valley


Dah lama tak berjalan dekat Mid Valley ni tempat lepak masa zaman belajar. heheh. Suka pergi mid sebab macam-macam ada dan yang terbaru ni aku berjinak dengan produk Himalaya yang terkenal dengan produk yang menggunakan 100% herbal aktif dan dijamin halal. Menurut pekerja dekat sini produk Himalaya menggunakan barang natural dan dijamin selamat untuk penggunaan jangka panjang.


Benda pertama aku nak tengok masa datang adalah syampu sebab sekarang rambut aku tengah teruk. Boleh salahkan hormon tak? hahahahha. Kalau dah bahan semua 100% herbal dan natural semestinya selamat juga untuk ibu mengandung kan. Aku tanya member yang guna produk Himalaya pun ramai cakap syampu dan sabun dia paling best dari dulu lagi sebab anak dia tu kulit sensitif tapi guna sabun Himalaya ni bagus kata nya. Pekerja Himalaya pun kongsi kebanyakkan pelanggan tetap mereka memang cari syampu dan sabun Himalaya. Sempat juga aku perhati orang yang masuk dan beli barang Himalaya memang rata-rata tuju terus dekat syampu dan sabun.



Himalaya Wellness


Kalau korang pergi Mid Valley boleh singgah kedai Himalaya dan tak perlu segan untuk tanya pekerja di kedai Himalaya mengenai produk mereka. InsyaALLAH mereka akan bantu. Brand Himalaya Wellness ni juga menjual produk yang lengkap iaitu mempunyai semua produk penjagaan diri seperti rambut, muka dan juga supplemen yang sesuai untuk seisi keluarga.


Info tambahan untuk korang, Himalaya Wellness juga menjual produk Surya dan Apotec di cawangan yang tertentu sahaja seperti Sunway Pyramid, Mydin USJ dan Setapak Sentral sahaja. Kalau yang mencari produk Surya dan Apotec boleh la ke cawangan Himalaya Wellness yang disebutkan. Jangan cakap aku tak share tau.



Membership program

Sebelum aku lupa, aku nak kongsi sekali mengenai membership program Himalaya Wellness. Kalau korang tengok harga produk semua berpatutan. Memang berbaloi la dan kalau korang alang-alang nak shopping barang penjagaan diri tu baik terus join membership tau. Setiap pembelian RM100 keatas korang layak sertai ahli himalaya untuk lebih penjimatan. Harga produk Himalaya berpatutan dan kalau korang ahli lagi untuk dapat jimat dan juga dapat kumpul point. Kalau tak silap aku RM1 untuk 1point. Boleh dapatkan maklumat lanjutan dekat kedai Himalaya berhampiran.


Boleh tengok juga ragam kami anak beranak di Himalaya Wellness boutique ni. hehhehe.. si kecil yang busy nak shopping sama. Kalau tak dapat buka video bawah ni boleh tengok dekat facebook juga. - Dapatkan produk Himalaya Wellness.



Produk Himalaya Wellness


Syampu Himalaya

Ini antara produk yang terdapat di kedai vHimalaya Mid Valley. Syampu Himalaya terkenal dengan anti-hairfall set. Kalau pertama kali nak cuba dinasihakan beli terus 1 set. Protein syampu Himalaya pun antara best seller mengikut kata juru penasihat produk dorang la. Suka pula aku dengar dah la aku perhati semua yang masuk terus tuju syampu lepas tu bayar. Tak belek lama macam aku la. Nampak kan mereka ni semua penguna tegar produk Himalaya. Syampu ni ada pelabagai saiz dari kecil sampai la botol besar haaa. Oh yee protein syampu himalaya juga sesuai untuk kanak-kanak.



Kalau tanya aku, aku pun suggest korang beli set macam aku pegang bawah ni. Ni set syampu anti hair fall yang terkenal dekat Himalaya ni. hehehe. Dah boleh slow-slow tukar ke produk herba yang dijamin selamat ni kan. heheh Kawan-kawan aku ramai dah jadi pengguna produk Himalaya ni tapi aku je baru nak cuba. Makin berusia ni dengan rambut pun mula gugur sejak mengandung ni rasa seram juga la. hahha.




Sabun mandian - Himalaya Protecting Neem & Turmeric 

Sekarang bukan takat sabun buku tu tapi body wash pun ada. Yang terkenal adalah sabun buku kotak hijau tu. Sesuai untuk kanak-kanak yang mempunyai masalah kulit. Kalau tak suka sabun buku, body wash biasa pun ada tu haa. Masuk dan pilih je la. Aku masuk sini aritu pun lama belek. hahahha.




Supplemen

Tak lupa juga supplemen tambahan Himalaya. Menurut juru penasihat produk tu juga, sekarang orang ramai makin berminat untuk cuba ambil supplemen himalaya sebab berasaskan herba dan selamat untuk jangka panjang. Kalau ambil supplemen lain ada campuran takut ada side effect dimasa depan. Tapi apa pun pilihan ditangan anda.




Boleh tengok juga produk Himalaya yang lain macam set anti jerawat pun ada tau. Kalau cari set Himalaya ni memang kena cari dekat Himalaya Wellness boutique saja la sebab tak akan dapat diperolehi di kedai-kedai lain tau. Nak tau kedai Himalaya berhampiran korang? Boleh check link dibawah dan boleh dapatkan maklumat lanjut.









Apa ada dekat Zoo Negara Malaysia

Percaya atau tak yang ni pertama kali aku jejak Zoo Negara Malaysia sepanjang aku hidup? hahaha sebab biasa lawatan sekolah kan akan bawa ke Zoo Negara tapi malang nya memang aku tak pernah ada peluang untuk ke sana. Itulah realitinya walaupun belajar dan kerja dekat Selangor atau Kuala Lumpur. Pernah la aku minta laki aku bawa tapi tau mana dia bawa? Sampai gate zoo pastu pusing jalan belakang dan balik. hahah sampai sekarang aku ingat.


Actually trip ke zoo ni lepas aku balik dari Korea. Masa dekat Korea, masa kami masuk area safari dekat Everland Asyraf tidur okay. Padahal memang masuk sebab dia. Jenuh kejut taknak bangun. Elok keluar baru dia bangun.. Nak beratur masuk balik memang tak la panjang gila line masa tu. Oleh sebab itu kami nak bawa dia pergi Zoo Negara dengan mama dia tumpang excited sebab akhirnya dapat juga jejak Zoo Negara. hahahha. Kalau orang datang KL tanya apa ada dekat zoo senang juga nak jawab tapi ni sendiri tak pernah masuk macam mana nak cerita. hahah


Ni harga tiket masuk ke zoo negara. Masa aku pergi ni pemegang kad seperti tertera dapat diskaun 10% lagi. So sila bawa kalau ada, untung-untung dapat diskaun kan? Masa pergi ni Asyraf belum 3 tahun so dia free. Kami berdua je kena bayar. Kami pergi awal pagi sebab taknak panas sangat dekat sana so gerak pagi dan sampai ngam waktu zoo buka. Sana banyak pokok-pokok redup je tapi cuaca dekat Malaysia ni faham-faham je la. Standby la air masak ye dan pakai baju cotton nipis je kalau tak nak berpeluh teruk. hahaha



Boleh tahan luas zoo ni, jenuh pusing tapi tak ramai orang pun so memang kami buat hal sendiri je la. Tak pasti la apa aku nak komen pasal zoo ni sebab masuk mula-mula dekat kawasan burung dengan spesis monyet semua so macam biasa je. Kawasan spesis ikan dan seangkatan.


Bagi aku kalau anak dah mula belajar kenal haiwan ni boleh la bawa. Riadah bersama keluarga kaedah nya. Mungkin kita rasa biasa je tapi budak ni excited dan dalam proses belajar lagi kan. Memang dari mula masuk tu macam-macam la dia tanya. 



Dari awal tu aku macam okay layankan je anak aku sampai la masuk kawasan savannah walk ni aku sendiri excited sebab ada harimau, zirafah, kuda belang, unta dan banyak lagi. hahaha Dasar senang terhibur ni susah juga ye.




Lagi satu yang menarik adalah 2 ekor panda dari China di Zoo Negara Malaysia. Walaupun dah lama tapi aku baru nak pergi melawat depa ni. hahaha kalau dulu nak masuk tempat panda kena beli tiket asing kan tapi masa aku pergi tu tiket zoo dah sekali masuk tempat panda. Malaysia ni kan panas lit lit so dapat masuk tempat panda ni heaven nya rasa. Fully aircond tau. Panda ni kan kena tempat sejuk. Bukan main ek kau panda. Cantik lak tu rumah panda ni.


Masuk tempat panda ni kena diam okay tak boleh buat bising dan aku tak pasti kenapa. Sebab nya masa aku pergi tempat panda dekat Korea elok je bising budak-budak. Panda tu pun cool. Dekat zoo ni ada orang jaga tak kasi bising tapi standard zoo kan untuk budak dan budak ni memang la bising sebab dorang excited dan nak bertanya tapi kena diam. heyyy aku pun jadi malas nak stay lama so ajak laki aku keluar cepat sikit. hahahhaha. Takut anak aku buat bising kacau panda, orang tu asyik pandang je takut budak buat bising. ggggrrrrrr 

Patut aku tanya sekali kenapa tak boleh bising ea? hmmm


Keluar dari panda tu menuju jalan pulang sambil cari binatang yang ada. Nak tengok gajah tapi gajah takde pula. Tak pasti la mana pergi. Ramai yang datang terintai-intai cari si gajah besar tapi nan ado so balik je la. Masa balik lalu kawasan rama-rama tapi tak masuk pun. Dah panas dan letih rasa nak cepat balik je. huhuhuhu. Ada kandang singa depan tasik tapi dah mula panas binatang pun dah menyorok masuk kandang kot. haha.


Kalau tak pernah jejak zoo negara boleh la pergi. hahahah bagi anak kenal binatang hidup bukan dari buku atau ipad saja. hahaha. Sekian laporan ringkas orang yang teringin sangat nak masuk zoo dan akhirnya dapat. Apa ada? Binatang la. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...